Hospitering Helse og mestring

KORT FORTALT

Kristiansand kommune og Sørlandet sykehus HF har siden 2010 hatt en forpliktende samarbeidsavtale om gjensidig hospitering.

Hospitering er et tidsavgrenset opphold hvor du som hospitant deltar uten å ha selvstendig ansvar. 

 

Vi tilbyr hospitering:

  • Vår: Uke 11. Søknadsfrist 15. desember
  • Høst: Uke 42. Søknadsfrister 15. juni

 

Den gjensidige hospiteringsordningen i Kristiansand kommune er kun for ansatte i Sørlandet sykehus HF. Ta kontakt med kontaktperson nederst på siden for andre henvendelser om hospitering. 

Hvem kan søke?

Hospiteringsordningen er for fast ansatte ved Sørlandet sykehus HF som har universitet- og høyskoleutdanning. Vi tilbyr hospitering for sykepleiere, vernepleiere, helsesykepleiere, jordmødre, fysioterapeuter, ergoterapeuter og ansatte som jobber med rus, avhengighetsbehandling og psykisk helse.

Hensikt

  • Økt kunnskap innen ett eller flere relevante fagområder/arbeidsfelt
  • Økt forståelse om forvaltningsnivåene
  • Økt kjennskap til personer det er naturlig å samarbeide med
  • Økt kunnskap om hvordan samhandlingen kan forbedres
  • Økt kunnskap om helhetlige pasientforløp

 

Hospiteringsprogram i Kristiansand kommune

 Vi tilbyr følgende hospiteringsprogram:

Helsesenter, hjemmetjenester og forvaltning - for sykepleiere og vernepleiere

Programmet går over tre dager. Første dagen er sammen med alle hospitanter hos Forvaltning og koordinering. De to siste dagene er ved Valhalla helsesenter og i en hjemmetjenesteavdeling.

Her er et tidligere program:

Hospiteringsalternativ 1 

Livsmestring rus og psykisk helse - for ansatte som arbeider med rus, avhengighetsbehandling og psykisk helse

Programmet går over tre dager. Første dagen er sammen med alle hospitanter hos Forvaltning og koordinering. De to siste dagene er i en eller to tjenester i Livsmestring rus og psykisk helse. For å få best mulig utbytte av hospiteringen er det ønskelig at dere beskriver hvilke(n) tjeneste(r) dere har ønske om å hospitere i. Vi vil forsøke å legge til rette for ønsker. Informasjon om tjenestene i Livsmestring rus og psykisk helse.

Her er et tidligere program:

Hospiteringsalternativ 2

Enhet for rehabilitering - for ergoterapeuter og fysioterapeuter

Programmet går over tre dager. Første dagen er sammen med alle hospitanter hos Forvaltning og koordinering. De to siste dagene er i en eller flere av følgende tjenester: Valhalla helsesenter (inkludert rehabiliteringsavdelingen som tidligere var på Kløvertun), distriktergo- og fysioterapeuter, rehabiliteringsteam og Frisklivsentralen. Det er ønskelig at dere beskriver om dere ønsker å hospitere ved alle tjenestene eller utvalgte.

Her er et tidligere program:

Hospiteringsalternativ 3

Legevakten og legevaktsentralen - for sykepleiere

Programmet går over tre dager. Første dag er hos Forvaltning og koordinering sammen med de andre hospitantene. De to siste dagene er hos legevakten og legevaktsentralen.

Her er et tidligere program:

Hospiteringsalternativ 4

Familiens hus - for helsesykepleiere og jordmødre

Hospiteringsalternativ 5

Fast ansatte i Kristiansand kommune har følgende hospiteringsmuligheter ved Sørlandet sykehus:

Hospitering ved SSHF

 

Hvordan søke?

Sykehusansatte kan søke hospitering i Kristiansand kommune med egen søknadsløsning i intranettet til SSHF.

 

Evaluering av hospitering

Det er viktig at alle som hospiterer i kommunen, gjennomfører evaluering. Dette for at vi jevnlig skal forbedre tilbudet og videreutvikle det i riktig retning. Evalueringslenke vil bli tilsendt alle hospitanter.

 

Målsetting

Formålet med avtalen er å formalisere, organisere og implementere samarbeid om kompetanseutveksling i form av hospitering mellom Sørlandet sykehus HF og Kristiansand kommune.

Dette gjøres ved utveksling av medarbeidere i tidsavgrensede perioder, for å overføre fagkompetanse, systemforståelse og organisasjonsforståelse mellom partene.

Dette vil bidra til å fremme samhandling mellom kommuner og helseforetak gjennom gjensidig dialog og informasjonsutveksling i tillegg til kompetanseoverføring.

Dette er sentrale samhandlingselementer og helt avgjørende for å sikre gode tjenester og pasientforløp.

Ordningen er i tråd med samhandlingsreformens intensjoner og delavtale 6, «Retningslinjer for gjensidig kunnskapsoverføring og informasjonsutveklsing og for faglig nettverk og hospitering».

 

KONTAKT