Informasjon til fastleger

Info til nye fastleger   
Vikar for fastlege
Tjeneste på legevakt
Bistilling
Reiseregning  
Tjenester - Info/Skjema  
LIS1-lege
LIS3-lege 
Fastlegeadministrasjon

Aktuelt

Dette er informasjon beregnet for fastleger.  For nettsiden om fastlegetjenester, se egen nettside.

Fastlegene kan finne disse sidene med adressen kristiansand.kommune.no/fastlege.

Fastlegeavtaler

Alle fastlegene har en fastlegeavtale med kommunen som regulerer hvordan fastlegens tjeneste skal være. Denne er hjemlet i fastlegeforskriften og følger av rammeavtalen ASA4310.

Fastlegeavtalen kan revideres årlig, og regulerer blant annet fastlegens åpningstider.

Endring i listestørrelse

Fastlegeforskriften § 34 angir følgende:

«Fastlegen skal ikke ha flere enn 2 500 personer på sin liste. Et listetak lavere enn 500 personer må avtales med kommunen. En liste anses lukket når antall innbyggere på listen har nådd fastsatt listetak.»

Ved tildeling av avtalehjemmel avtales listetak mellom lege og fastlegeadministrasjon. Dersom legen har behov for å endre dette, rettes forespørsel til fastlegeadministrasjonen.

Forespørsel om endring bør skje på følgende måte:

  • Send epost til post.fastlege@kristiansand.kommune.no
  • Oppgi om du ønsker reduksjon eller økning, nåværende listetak, og nytt listetak.
  • Skriv litt om begrunnelse for hvorfor du ønsker endring.

Når fastlegeadministrasjonen mottar henvendelsen, vil forespørselen vurderes snarest, som regel innen 2 uker. Dersom ikke det er forhold som tilsier at endringen ikke kan gjennomføres, vil fastlegeadministrasjonen umiddelbart varsle HELFO om endringen.

Dersom det finnes grunner til at endringen ikke kan gjennomføres, vil vi gå i dialog med legen før endelig beslutning.

Vurderingen vil baseres på gjeldende regler i fastlegeforskriften og i ASA4310.

Begrunnelse for endringsforespørsel:

Fastlegeadministrasjonen i Kristiansand kommune skal se til at Kristiansands befolkning får tilbud om allmennlegetjenester. I den forbindelse har vi behov for informasjon som gjør oss i stand til å planlegge tjenesten og dimensjonere denne i forhold til befolkningens behov.

Endringer i listestørrelser virker naturligvis direkte inn på hvor mange innbyggere vi kan betjene og hvor store valgmuligheter befolkningen har i forhold til hvor de kan få sine fastlegetjenester. I tillegg vil begrunnelsene for slike endringer gi oss bedre innsikt i arbeidssituasjonen for våre fastleger og belastningen på det enkelte legekontor.

Info til nye fastleger

Velkommen som ny fastlege i Kristiansand!

Her finner du aktuell informasjon om kommunens tjenester og hvordan fastlegehjemlene administrerers. 

Kristiansand kommune legger nå aktuell informasjon til fastlege på fastlegesidene, og det forventes at fastlegene kjenner til hvilken informasjon som finnes på sidene her.

Fastlegens hovedansvar

En fastlege i Kristiansand kan ha ansvar for inntill 4 ulike tjenester:

  • Legevakt på kveld, natt og helg
  • Deltidsstilling på sykhjem, helsestasjon og annen allmennmedisinsk tjeneste
  • Legevakt på dagtid (daglegevakt)
  • Legetjeneste til egne listeinnbyggere

Alle disse 4 oppgaver anses like viktige, og skal prioriteres like høyt, basert på de føringer og retningslinjer som gjelder.

Vi ber deg om at du gjør deg kjent med

  • alle aktuelle rutiner
  • sentrale lover og avtaler
  • og jevnlig sjekker aktuell informasjon på fastlegesidene her.

Vikar for fastlege

Leger som skal vikariere for en fastlege må fylle kompetansekrav og ha refusjonsrett.

Helfo har en egen side om dette.

Kommunen skal alltid varsles når en fastlege tar inn vikar.

Tjeneste på legevakt

Kristiansand legevakt er en interkommunal legevaktordning for flere kommuner. Kristiansand kommune er vertskommune for ordningen, slik at alle legene som har tjeneste på legevakten er ansatt i Kristiansand kommune.

Legevakten har lav vaktbelastning sammenliknet med andre legevakter, og har egen kjørelege som ivaretar "lege-i-vakt", går hjemmebesøk og oppfølging av sykehjem.

Se også legevaktens nettside.

 

Bistilling

Fastleger kan i henhold til rammeavtalen ASA4310  pålegge legen deltidsstilling innen
allmennmedisinsk legearbeid begrenset til 7,5 timer pr uke ved fulltids virksomhet. Dette er primært stillinger ved sykehjem og helsestasjon i Kristiansand kommune. Det vises til rammeavtalen for utfyllende opplysninger.

Offentlig legearbeid er legetjeneste for kommunen på lik linje med tjeneste i fastlegens praksis og skal følges opp tilsvarende.

Ved offentlig legearbeid inngås det arbeidsavtale for stillingen med kommunen, og legen er da kommunalt ansatt i deltidsstilling med de

Ferieavvikling

Legen må gi beskjed til leder på Familiens hus eller leder på sykehjemsavdeling når han/hun ønsker å ha ferie. For sommerferien skal ferieønskene være fremlagt før 1. mai.

Behandling og rehabilitering skal også få beskjed om det planlagte fraværet ved at det sendes epost til post.fastlege@kristiansand.kommune.no

Som kommunalt ansatt har legen krav på 5 ukers ferie. Dvs at en lege som jobber en dag i uka på helsestasjon, kan ta ferie fra 5 helsestasjonsdager.

Dersom ikke kollegial fraværsdekning eller kommunens ordinære rutiner for å dekke feriefravær ivaretar tjenestens legebehov, må fastlegen avtale ferie direkte med fastlegeadministrasjonen, før den kan anses som godkjent.

Fri til kurs

I fastlegeavtalen stilles det krav om at fastlegens praksis er åpen 44 uker i året, hvilket betyr at fastlegen har rett til inntil 3 ukers fravær for kurs, videre- og etterutdanning i tillegg til lovmessig ferie. Denne rettighet gjøres også gjeldende for legens offentlige allmennlegeoppgaver, og slik permisjon kan tilstås med lønn. Det er en forutsetning at legens totale fravær fordeles forholdsmessig mellom legens praksis og de offentlige allmennlegeoppgavene.

Ved fravær til kurs skal det sendes søknad til administrasjonen (på e-post til post.fastlege@kristiansand.kommune.no ), og arbeidsstedet skal orienteres i god tid før fraværet.

Øvrig fri og permisjoner i bistilling:

Det vises til permisjonsreglement for fastlegene, samt kommunens permisjonsreglement.

Fravær i bistilling

Hovedregel fravær

Det skal alltid være en forholdsmessighet mellom fravær fra bistilling og fravær fra praksis. Verdien av arbeidet som gjøres i egen praksis og i bistillinger sees på som like viktig for befolkningen. Man skal derfor tilstrebe en lik fordeling av fravær (kurs, sykdom og ferier) mellom de forskjellige delene av legearbeidet. Egen sykdom og barns sykdom kan man ikke alltid planlegge, og vi må derfor kunne akseptere en viss skjevfordeling av fraværet i en periode, men over tid bør dette jevnes ut.

Prosedyre ved egenmelding/sykemelding/sykt barn

Varsle fravær:

Skjema for egenmelding:

Egenmelding eller sykemelding skal leveres til avdelingsleder for de som jobber på sykehjem og til leder på Familiens hus for de som er helsestasjonsleger. Egenmeldinger kan skrives første dag når legen er tilbake på jobb. Leder som mottar egenmelding eller sykemelding sender denne umiddelbart videre til fastlegeadministrasjonen i Behandling og rehabilitering.

Bruk kommunens skjema for egenmelding.

Søknad om fritak fra legevaktsplikt 

Som fastlege har du i utgangspunktet en lovpålagt plikt til å delta i vaktordning, men ved særlige helsemessige eller vektige sosiale grunner kan det innvilges helt eller delvis fritak.

Dette følger av fastlegeforskriften § 13 og SFS 2305 pkt. 7.2. 

Avtaleverket gir også rett til å søke fritak for alder + 60 år, amming første året, og fritak siste trimester av svangerskap. Det er forenklet søknadsprosess rundt disse forholdene.  

Søknadsskjema Personvernerklæring

Nedenfor finner du en kort oppsummering av hva som kreves for å søke, og hvordan søknadsprosessen fungerer. Dersom du ønsker mer detaljerte forklaringer, kan du lese om: 

  • Lovgrunnlaget og vilkår for fritak 
  • Hvordan dokumentere helsemessige årsaker 
  • Hva som regnes som vektige sosiale grunner 
  • Funksjonsskjemaet og annen nødvendig dokumentasjon 
  • Viktige tips for en grundig søknad 
     

1. Lovgrunnlaget og vilkår for fritak 

Fastlegeforskriften § 13 og SFS 2305 pkt. 7.2 legger til rette for at du kan søke helt eller delvis fritak fra legevaktplikt dersom du oppfyller bestemte kriterier. Kommunen skal gjøre en konkret vurdering av hver enkelt søknad og se hen til om det foreligger: 

Helsemessige årsaker (dokumentert funksjonsnedsettelse eller sykdom), eller 
Vektige sosiale årsaker (for eksempel alvorlige omsorgsforpliktelser eller livskriser). 

Kommunens ansvar er å balansere behovet for bemannet legevakt med legeyrkets arbeidsbelastning, og se på hvilke tilretteleggingstiltak som kan lette vaktbyrden. Fritak er som regel tidsbegrenset, inntil 1 år om gangen, og vurderes på nytt ved behov. 

2. Hvordan dokumentere helsemessige årsaker 

Ved helsemessige årsaker er det viktig at funksjonsnedsettelsen eller sykdommen dokumenteres grundig. Selve diagnosen er ikke i seg selv tilstrekkelig – det avgjørende er om tilstanden medfører betydelig redusert evne til å utføre vaktarbeid.

Eksempler på relevant dokumentasjon: 

  • Legeerklæring fra fastlege eller behandlende spesialist 
  • Funksjonsvurdering som beskriver hvilke arbeidsoppgaver du mestrer/ikke mestrer
  • Utdrag fra journal (epikriser) som belyser hvordan sykdommen påvirker hverdagen
  • Dokumentasjonen må tydeliggjøre behovet for fritak, enten dette er permanent eller midlertidig. Dersom tilstanden endres over tid, kan et midlertidig fritak være mest hensiktsmessig. 

3. Hva som regnes som vektige sosiale grunner 

Sosiale årsaker som kan gi grunnlag for helt eller delvis fritak, må være «vektige». Det innebærer at hverdagslige utfordringer normalt ikke alene gir rett til fritak. Eksempler på sosiale forhold som kan være relevante: 

  • Aleneforelder med små barn, manglende barnepass, eller barn med særlige behov 
  • Pleietrengende ektefelle eller foreldre med stort omsorgsbehov 
  • Akutte livskriser som samlivsbrudd, alvorlig sykdom/dødsfall i nær familie 
  • Andre forhold som gjør det uforholdsmessig krevende å jobbe uregelmessige vakter 
  • Vurderingen baserer seg ofte på dokumentasjon fra relevante instanser, for eksempel helsesøster, psykolog, NAV eller barnevern. Jo mer konkret du kan beskrive situasjonen, desto lettere er det for kommunen å vurdere en tilpasning eller et helt fritak. 

4. Funksjonsskjemaet og annen nødvendig dokumentasjon 

Funksjonsskjemaet er et verktøy for å belyse din totale arbeidsevne, både fysisk og psykisk, samt din sosiale situasjon. Det hjelper kommunen til å se sammenhengen mellom helsemessige forhold, familieforpliktelser og øvrig arbeidsbelastning. 

  • Arbeidsevne og kapasitet: Hvilke typer vakter er spesielt utfordrende? 
  • Psykososiale forhold: Aleneforelderstatus, omsorg for barn eller andre pårørende i en krevende livssituasjon. 
  • Helseforhold: Kortfattet oppsummering av diagnoser/tilstander som påvirker funksjonsevnen. 
  • Arbeidsbelastning og total situasjon: Beskrivelse av arbeidstimer, listesammensetning, eventuelle andre verv. 
  • Forslag til tilrettelegging: Eksempler kan være færre vakter, dag- eller kveldsvakter i stedet for natt, eller midlertidig fritak. 
  • Norsk funksjonsskjema: Skjemaet brukes ofte for å vurdere egen funksjon og kan være en støtte i søknadsprosessen: Norsk funksjonsskjema legg det gjerne ved om du gjennomgår det.  I tillegg til funksjonsskjemaet bør du legge ved nødvendig dokumentasjon, som legeerklæringer, uttalelser fra psykolog eller NAV, epikriser og lignende. 

  

5. Viktige tips for en grundig søknad 

  • Vær konkret: Beskriv presist hva slags utfordringer du opplever, hvorfor de oppstår, og hvordan vakttjeneste påvirker deg og eventuelt din familie.
  • Legg ved relevant dokumentasjon: Jo bedre du underbygger søknaden, desto enklere blir det for kommunen å vurdere den.
  • Tenk på varighet: Er dette en permanent situasjon, eller ser du for deg bedring over tid? Oppgi omfang og varighet så nøyaktig som mulig.
  • Foreslå løsninger: Du kan øke sjansen for å få innvilget ønsket fritak eller en tilpasset ordning ved å foreslå konkrete tilretteleggingstiltak (for eksempel redusert vaktfrekvens, endret vakttype, kortere vakter, osv.).
  • Oppdater informasjon ved endringer: Dersom situasjonen din endrer seg, bør du sende ny dokumentasjon eller en oppdatert søknad for at kommunen kan gjøre en ny vurdering. 

 

Reiseregning

Fastleger kan etter regelverket skrive skyssgodtgjørelse for enkelte typer reiser og får også i noen tilfeller reisetakst. Fastlegeadministrasjonen har eget skjema som skal brukes til dette.

Skjema:

Når kan fastlegen skrive reiseregning?

Lege i bistilling har rett på reisegodtgjørelse etter takst dersom han/hun bruker tid til reise fra eller til eget kontor og denne tiden kommer i tillegg til den tiden man bruker i bistillingen. I tillegg kan det ytes kilometergodtgjørelse.

Reise fra hjem til arbeidssted eller motsatt medfører altså ikke rett til dekning av reiseutgifter.

Reise innenfor den kommunale arbeidstiden dekkes heller ikke etter takst. 

Krav om reisegodtgjørelse skal sendes kvartalsvis og være oss i hende senest 1 måned etter avsluttet periode

Krav om reisegodtgjørelse vil ikke bli foreldet før det har gått 3 år, men av hensyn til dokumentasjon oppfordres det sterkt til innlevering i henhold til de angitte fristene.

Dersom fristen ikke overholdes, medfører det ekstra saksbehandlingskostnader for kommunen.

Valg av reisemåte

Normaltariffen legger til grunn at skyssgodtgjørelse skal beregnes etter billigste reisemåte. For sykebesøk som det kreves skyssgodtgjørelse for regnes kilometergodgjørelse med bruk av egen bil under billigste måte. Det samme gjør bruk av offentlig transport.

Andre reisemåter utbetales bare dersom en har avtalt dette på forhånd. I helt spesielle tilfeller kan taxi dekkes dersom fastlegen ikke eier egen bil, f. eks ved ekstremvær, streik i kolletivtilbud, kollektivtilbud som går sjeldnere enn hver time eller ved lange avstander til bussholdeplass (mer enn 500 meter fra bussholdeplass til pasientens adresse).

Uten forhåndsavtale, eller når det ikke er helt ekstraordinære forhold, dekkes kun pris for offentlig transport, selv om man f. eks. har benyttet taxi.

Litt om bakgrunnen for skjemaene

Skjemaene er forsøkt utarbeidet på en så enkel måte som mulig, men det er noen forhold som gjør at vi må ha ekstra informasjon og dokumentasjon. Vi har av praktiske årsaker benyttet kommunens ordinære bilgodtgjørelsesskjema som utgangspunkt.

Fastlegeadministrasjonen har tidligere tatt i mot krav om reiseregninger uten bruk av skjemaer, men saksbehandlingen har ikke blitt systematisk nok med dette, og flere av fastlegene har etterspurt slike skjemaer.

Skjemaene er i Word-format, og kan redigeres på PC med MS Office innstallert.

Bilag:

Regnskapsmessige krav til bilag og dokumentasjon gjør at det bl.a. må vedlegges kvitteringer og kjørebok og at utgifter spesifiseres

Attestering:

Vi benytter prinsipper for attestering av reiseregninger på samme måte som for andre ansatte, med at leder på arbeidsstedet bekrefter at utgiftene har påløpt. Dette er en nødvendig endring av tidligere praksis da regningene ble sendt ubekreftet til fastlegeadministrasjonen.

Oppdateringer

Ved behov for justering vil skjemaene endres uten at det varsles. Skjemaene finnes alltid oppdatert på fastlegesidene, og det anbefales på det sterkeste at du alltid henter oppdatert versjon fra denne siden.

Tjenester - Info/skjema

ØHD-Øyeblikkelig hjelp døgnopphold
Frisklivssentralen / frisklivsrespt
Parkeringskort for forflytningshemmede - HC-kort
TT-kort - Transporttjeneste for funksjonshemmede
Fritak fra gym i videregående skole

Det er utarbeidet et skjema utarbeidet av kroppsøvingslærerne ved Kristiansand Katedralskole Gimle.

Skjemaet ment som en praktisk hjelp til å informere skolen om hva eleven kan delta på, som alternativ til attest om fritak fra gymnastikk.

Private fysioterapeuter
Hjemmetjenester - hjemmesykepleie og hjemmehjelp

 

LIS1-lege

Velkommen som LIS1-lege i Kristiansand kommune.

Kristiansand kommune forholder seg til de føringer statlige myndigheter setter for spesialistutdanning for leger:

Om praksistjenesten

Som LIS1 i kommunen skal du arbeide under veiledning og tilsyn av lege i kommunehelsetjenesten. Kommunen skal sørge for at du som LIS1 til enhver tid har en oppdatert oversikt over hvem som er veileder, og tjenesten skal for øvrig tilrettelegges slik at målbeskrivelsen/læringsmål for LIS1 oppfylles.

Som LIS1 har du fastlønn, der avlønning følger SFS 2305. Spørsmål om lønnsforhold rettes til fastlegeadministrasjonen (Kontaktinfo lenger ned).

I forbindelse med arbeidet på legesenteret, må du skaffe deg buypasskort før oppstart for elektronisk oppgjør. På legesenteret vil du få opplæring i taksting av konsultasjoner.

Arbeidssteder

Hoveddelen av LIS1-tjenesten i Kristiansand foregår over 6 måneder og består av følgende:

  • Arbeid på fastlegesenter: 4 dager i uken (se liste nedenfor)
  • Sykehjem: 1 gang i uken i tre måneder
  • Helsestasjon: 1 gang i uken i tre måneder
  • Legevakt: noen kvelder og helger. Per d.d. ligger normen på omtrent ti vakter over et halvt år (mer info nedenfor).

Per i dag har Kristiansand kommune 9 LIS1-plasser, og avtale med følgende legesentre:

  • Bystranda legesenter
  • Kvadraturen legesenter
  • Sandens medisinske senter
  • Sentrum legesenter
  • Songdalen legesenter
  • Søgne legesenter
  • Sør-Arena legesenter
  • Sørlandsparken legesenter
  • Trekanten legesenter
Arbeidsgiveransvar

Som LIS1-lege er du ansatt midlertidig i Kristiansand kommune. Selv om du hovedsakelig jobber ute på et legesenter, som er private virksomheter, er din formelle tilknytning kommunal arbeidstaker.

Med dette følger det både rettigheter og plikter, fom følger av bl.a.:

Listen over er ikke utfyllende.

Lønnsinfo

Lønn utbetales for inneværende måned den 12. hver måned. LIS1-legen må selv sjekke nøye at lønn er ut betalt korrekt, og melde raskt ifra ved mistanke om feil.

Lønn gis som fastlønn og utbetales som månedlig beløp. Lønnsnivå fastsettes i SFS2305

Overtid

LIS1-legen skal i utgangspunktet jobbe 37,5 timer per uke. Eventuell legevakttjeneste utenom dagtid kommer i tillegg og lønnes etter SFS2305.

Legen skal i forbindelse med sin arbeidstid på dagtid i utgangspunktet ikke kunne ha aktiviteter som utløser overtidsarbeid. Dette skal i så fall avtales med fastlegeadministrasjonen på forhånd, dersom spesielle omstandigheter gjør dette aktuelt.

Sykefravær

Alt sykefravær skal meldes snarest og uten opphold. Som hovedregel skal dette alltid varsles til fastlegeadministrasjonen samme dag som første fraværsdag. Dette gjelder både legemeldt fravær og egenmelding.

Egenmeldingsskjema skal leveres eller sendes til fastlegeadministrasjonen.

Det er altså ikke nok å bare varsle arbeidsstedet (fastlegepraksis, helsestasjon/sykehjem/legevakt), men fastlegeadministrasjonen skal i tillegg varsles hver gang.

LIS1-legers sykefravær vil følges opp på samme måte som for andre ansatte i kommunen.

Ferie

Etter ferieloven kan LIS1 i høstsemesteret ta ut ulønnet ferie i praksisperioden i kommunehelsetjenesten, men legen er selv ansvarlig for at fraværet ikke overstiger statens krav til gjennomført og godkjent tjeneste.

LIS1 i høstsemesteret (september-februar) kan ta ut 2 ukers ferie.
LIS1 i vårsemesteret (mars-august) har krav på tre ukers sammenhengende ferie i fellesferieperioden.

For avvikling av ferie, skal dette planlegges slik:

Ferie skal avtales med fastlegeadministrasjonen med minst 4 ukers varsel. For ferieavvikling i siste måned av praksisperioden må dette være avklart senest 8 uker før ferieavvikling. For sommerferie er fristen 1.mai.

LIS1 bør likevel melde ferieønsker til fastlegeadministrasjonen så tidlig som mulig, ettersom de har ansvar for å videreformidle og koordinere med legesenteret, sykehjem, helsestasjon og legevakten i kommunen.

Legevakt

LIS1 må gjennomføre legevakter for å oppnå kompetanse innen gitte læringsmål som en del av spesialiseringens del 1. Legevakter gjennomføres kvelder og helger, og per d.d. ligger normen på omtrent ti vakter over et halvt år.

LIS1 får et eget ansettelsesforhold på legevakten- lønn på kveld lønnes ut fra takster og egenandeler fra pasientene. Du må føre regnskapet selv, men journalprogrammet gjør dette oversiktlig og greit. Du bør likevel sette deg inn i riktig takstbruk.

I forkant av arbeid på legevakten må LIS1 opprette et enkeltpersonforetak og bestille buypasskort.

Kostnader tilknyttet dette vil kunne søkes refundert fra kommunen.

LIS3-leger

Forskrift om spesialistutdanning og spesialistgodkjenning for leger (Spesialistforskriften) ble vedtatt i 2016 og trådte i kraft 1.mars 2017 for utdanningens første del (LIS1) og 1.mars 2019 for utdanningens tredje del (LIS3). (Utdanningens andre del (LIS2) gjelder kun for spesialisthelsetjenesten).

I forbindelse med krav i forskriften, har Kristiansand kommunen registrert seg som utdanningsinstitusjon hos Helsedirektoratet og kan tilrettelegge for spesialisering i allmennmedisin og dermed også søke om ALIS-midler som tilskudd til næringsdrivende leger som skriver avtale med kommunen.

For spesialistutdanning i allmennmedisin stilles det krav om at minst to år av utdanningen må gjennomføres i åpen uselektert allmennpraksis, altså fastlegepraksis.

Ansvaret for spesialistutdanningen i allmennmedisin i Kristiansand kommune ligger inn under samfunnsmedisinsk enhet. Det er flere tjenesteområder som har læringsarenaer for spesialistutdanningen. I tillegg til å jobbe som fastlege kan man oppnå læringsmål på omsorgssenter, KAD, helsestasjon og legevakt.

Som LIS3 i allmennpraksis er man enten vikar i en fastlegepraksis, har inngått en individuell avtale om allmennpraksis i fastlegeordningen, eller kommunalt ansatt institusjon/helsestasjonslege. Legen må forplikte seg til å ta spesialistutdanning i allmennmedisin og kommunen forplikter seg til å legge forholdene til rette for spesialistutdanning i henhold til spesialistreglene.

Kristiansand kommune har ansatt en egen LIS3-koordinator og samarbeider i tillegg tett med ALIS-kontor sør.

Generell informasjon om ALIS-løp i kommunen finner du på alis.no

Fastlegeadministrasjonen

Samfunnsmedisinsk enhet, som ligger under kommunalsjefområdet helsefremming og inkludering, har ansvaret for fastlegeavtalene i kommunen. Fastlegeadministrasjonen i virksomheten følger opp kommunens oppgaver knyttet til forvaltning av fastlegeordningen.

Kontakt oss for alle avklaringer og spørsmål om stillinger/bistillinger, permisjoner, fravær, bruk av vikar, ferie og alle forhold knyttet til fastlegeavtalen og tjenesten i den.

Send e-post til oss:

post.fastlege@kristiansand.kommune.no

Navn Rolle Kontakt
Una Helland Spesialkonsulent samfunnsmedisin administrasjon

E-post

90 62 92 63

Rolf Jarnes Enhetsleder Samfunnsmedisinsk enhet

E-post 

90 18 13 06

Elin Bredal Solheim Avdelingsleder legetjenester

E-post

47 28 55 95

Erling Ytrehus Medisinskfaglig rådgiver – leder i Dossier

E-post 

99 55 89 49

 

Fastlegekontorer

Her kan du søke på tilgjengelige fastleger i Kristiansand kommune:

Bytte fastlege - Helsenorge

Lover og avtaler

Aktuelle lover og sentrale avtaler som regulerer legentjenestene i kommunen.

Lover:

Forskrifter:

Sentrale avtaler