Utviklingssenteret arrangerer flere kurs og aktiviteter gjonnom året.
Simulering er en læringsmetode som er med på å gjenskape en virkelig situasjon i trygge, læringsfremmende omgivelser. Ansatte i helse- og mestringstjenester kan trene på kliniske ferdigheter de kan trenge i sin arbeidshverdag.
Simulering har dokumentert effekt og kan brukes i mange sammenhenger, for eksempel ved innøving av kliniske prosedyrer og ferdigheter, trening på behandlingsforløp, til kommunikasjonstrening og teamarbeid.
Utviklingssenteret Agder vest har utdannet fasilitatorer, som kan lede simuleringer.
Modulbasert basiskompetanse er et tilbud om systematisk kompetanseheving for ansatte i helse-og sosialsektore i Kristiansand kommune. Leder og fagutvikler/fagsykepleier planlegger og bestiller moduler ut fra arbeidsstedets kompetanseplan og en vurdering av opplæringsbehov. Dette legges deretter rett inn i årsturnus.
ABC-opplæringen er tiltak for kompetanseutvikling i kommunale helse- og omsorgstjenester. Opplæringen omfatter ABC-permer i ulike fagområder, tverrfaglig ABC-grupper på arbeidsplassen og halvårlige fagseminar med undervisning. Hver deltaker mottar et ABC-bevis fra Aldring og helse for godkjent gjennomføring.
Her har vi samlet en oversikt over mange
Leder USHT Agder (vest)