Vil du vite mer om forbedring? På nettsiden I trygge hender24-7 finner du alt du trenger å vite om forbedringsarbeid og pasientsikkerhet
Informasjon, modeller og verktøy man kan bruke i forbedringsarbeid
Spill forbedringsspillet for å få innblikk i hva forbedring handler om
Ønsker du å høyne din egen forbedringskompetanse?
Du kan søke om plass på neste kull i regional forbedringsagentopplæring og forbedringsveilederopplæring. Opplæringene baserer seg på Helsedirektoratets Nordiske forbedringsagentutdannelse og videreutdanning i veiledning av forbedringsarbeid.
Ved å ta i bruk forbedringsmetodikk kan en jobbe systematisk for å skape forbedringer som fører til varige forbedringer for pasient, pårørende og ansatte. Deltakerne vil få dybdekunnskap i forbedringsmetodikk, praktisk erfaring med forbedringsarbeid, veiledning og mulighet til å bli med i nettverk.
Innhold forbedringsagentopplæring
Opplæringen er praktisk orientert. I kursperioden skal deltakerne lede et forbedringsarbeid på egen arbeidsplass. Samtidig som en lærer forbedringsmetodikk vil det bli gitt veiledning underveis. Mellom samlingene skal deltakerne prøve ut verktøy for å forsøke oppnå forbedringer. Det valgte forbedringsarbeidet må derfor være egnet for denne type metodikk, og en må få tid til å teste ut og gjennomføre forbedringsideer i samarbeid med andre i avdelingen.
Har du allerede kunnskap innen kontinuerlig forbedring, og lyst til å støtte andre som skal i gang med forbedringsarbeid? Bli en forbedringsveileder!
Erfaringer fra andre organisasjoner viser at et viktig suksesskriterium for vellykket forbedringsarbeid er tilgang på en lokal veileder. Deltakerne vil få fordypning i forbedringskunnskap, og lære om grunnleggende metoder innen veiledning.
Innhold forbedringsveilederopplæring
Opplæringen er praktisk orientert. I kursperioden skal deltakerne veilede et pågående forbedringsarbeid, primært knyttet til forbedringsagentopplæring Agder som avvikles parallelt.
Ta kontakt med oss om du ønsker å vite mer.