Fagutvikling og nettverk rus og psykisk helse

Vi har alle en psykisk helse. Gjennom livet opplever vi ulike kriser og livsfaser som påvirker hvordan vi har det og mange av oss kan oppleve kortere eller lengre perioder med psykiske vansker og rusmiddelproblemer. Noen trenger hjelp fra tjenesteapparatet, mens andre kommer seg ved egen hjelp eller med støtte fra familie og venner. Depresjon- og angstlidelser topper statistikken, og 15-20% av oss vil oppleve at de psykiske plagene er så store at vi trenger hjelp for å komme oss igjen.

Psykisk helse

Innen de ulike tjenestene i helse- og omsorgssektoren møter vi mennesker med ulike helseutfordringer. Det er viktig at vi ser «hele» mennesket. Den fysiske og psykiske helsen påvirkes gjensidig av hverandre. I møte med mennesker med psykiske helseutfordringer, er det viktig å ha fokus på den enkeltes ressurser, mestring av psykiske plager og hva som gir god helse. Det finnes mange gode metoder og behandlingsalternativ for mennesker som sliter med psykiske plager. Forskning viser at uavhengig av metode, kan måten man blir møtt på av andre mennesker rundt seg ha mye å si for den enkeltes vei mot bedring.

Nettverk i Kristiansand kommune

Ressursnettverket i psykisk helse og rus, er et nettverk bestående av helsepersonell fra blant annet hjemmesykepleie, omsorgssentre, rehabiliteringssenter, helsesenter og oppfølgingstjenester innen rus og psykisk helse i Kristiansand kommune. Nettverket samles 3 ganger per år for erfaringsutveksling og undervisning i aktuelle tema knyttet til feltet psykisk helse og rus. Ta kontakt med fagkoordinator om du ønsker mer informasjon om nettverket.

 

Fagkoordinator rus og psykisk helse

 

Fagkoordinator Torunn Helen Eidså,

sosionom med master i Psykisk helsearbeid.