Snarvei til omtale av møtene:
Kommunalsjef for Klima og arealutvikling, Knut Felderg holdt innlegg om hovedgrepene i planforslaget på alle de fem bydelsmøtene. Her fra møtet i Vågsbygd.
På Nodeland møtte rundt 40 personer opp onsdag 25. januar. Ole Magne Omdal, leder i by- og stedsutviklingsutvalget, innledet møtet. Han la vekt på betydningen av å få på plass ny arealdel til kommuneplanen. Han understreket at kommuneplanen er kommunens viktigste styringsdokument, og at det er nå som planen er på høring at innbyggere kan sende skriftlige merknader.
Deretter presenterte Knut Felberg, kommunalsjef for Klima- og arealutvikling, hovedgrepene i planforslaget. Han vektla i sitt innlegg blant annet sammenhengen mellom de ulike plannivåene, hovedgrepene i planforslaget, arealdelens oppbygging av senterhierarki, arealreserver til utbyggingsformål som finnes i gjeldende planer og eventuelt behov for å legge ut nye arealer.
Rådgiver Thor Skjevrak gikk nærmere inn på de delene av planen som omhandler Songdalen og Mosby. Rådgiver Marit Eik orienterte om nettsida og plandokumentene.
De frammøtte var spesielt opptatt av hvor det skal bygges nye boliger. Det ble også stilt spørsmål til hvordan en eventuell utbygging av Bringeheia vil påvirke Volleberg som boligområde, og spørsmål knyttet til plassering av ny skole
I Vågsbygd 26, januar møtte rundt 30 personer opp. Varaordfører Erik Rostoft innledet. Han forklarte at kommuneplanens arealdel er en overordnet plan.
– Dette handler ikke om din garasje – dette handler om din kommune, presiserte Rostoft. – Det vil være positivt og gi tyngde dersom grupper av interesser kan stå samlet om høringsuttalelser til arealdelen.
Knut Felberg, kommunalsjef for Klima- og arealutvikling, presenterte hovedgrepene i planforslaget. Han vektla i sitt innlegg blant annet sammenhengen mellom de ulike plannivåene, hovedgrepene i planforslaget, arealdelens oppbygging av senterhierarki, arealreserver til utbyggingsformål som finnes i gjeldende planer og eventuelt behov for å legge ut nye arealer.
I Vågsbygd presenterte Marit Eik detaljene i planforslaget som omhandler Vågsbygd med omegn. Rådgiver Kirsten Marie Sødal orienterte om nettsida og plandokumentene.
Flere av de frammøtte i Vågsbygd var opptatt av å ta vare på de fine turområdene vi har i kommunen, og at det skal være gode møteplasser i bydelen.
Noen av deltakerne på møtene påpekte at plandokumentene er svært omfattende.
I kommunestyresalen på Tangvall 31. januar, møtte cirka 60 personer opp for å høre om kommuneplanen.
Ordfører Jan Oddvar Skisland stod for innledningen. Han presiserte at dette er en viktig plan for hele kommunen. Kristiansand har stor vekst og planen legger et godt grunnlag for videre utvikling av kommunen med korte avstander til senterområder. Det legges opp til en bred høring av planen.
Som på de foregående møtene, presenterte Knut Felberg, kommunalsjef for Klima- og arealutvikling, hovedgrepene i planforslaget. Han vektla i sitt innlegg blant annet sammenhengen mellom de ulike plannivåene, hovedgrepene i planforslaget, arealdelens oppbygging av senterhierarki, arealreserver til utbyggingsformål som finnes i gjeldende planer og eventuelt behov for å legge ut nye arealer.
På Tangvall presenterte Vibeke Wold Sunde detaljene i planforslaget som omhandler Søgne med omegn. Rådgiver Kirsten Marie Sødal orienterte om nettsida og plandokumentene.
Blant spørsmålene og kommentarene fra tilhørerne var blant annet viktigheten av å sikre jordbruksareal mot nedbygging. Det ble stilt spørsmål om arealdelen tar høyde for den store satsingen på havvind som det legges opp til i regionen og om mangelfullt gang- og sykkelvegnett fra Tangvall og østover mot Rosseland.
Flere av de frammøtte på Tangvall stilte spørsmål til hvorfor utbyggingsområder er foreslått tatt ut av kommuneplanen. Det ble presisert at de områdene som høres i to alternativ er to likeverdige alternativ.
Noen av deltakerne på møtene påpekte at plandokumentene er svært omfattende.
Ordfører Jan Oddvar Skisland stod også for innledningen i Randesund, der cirka 60 personer hadde funnet veien til aulaen på Strømme skole 1. februar. Han presiserte at dette er en viktig plan for hele kommunen. Kristiansand har stor vekst og planen legger et godt grunnlag for videre utvikling av kommunen med korte avstander til senterområder. Det legges opp til en bred høring av planen.
Som på de andre bydelsmøtene, presenterte Knut Felberg, kommunalsjef for Klima- og arealutvikling, hovedgrepene i planforslaget. Han vektla i sitt innlegg blant annet sammenhengen mellom de ulike plannivåene, hovedgrepene i planforslaget, arealdelens oppbygging av senterhierarki, arealreserver til utbyggingsformål som finnes i gjeldende planer og eventuelt behov for å legge ut nye arealer.
Rådgiver Marit Eik presenterte detaljene i planforslaget som omhandler Randesund og Tveit. Rådgiver Kirsten Marie Sødal orienterte om nettsida og plandokumentene.
Flere av de frammøtte i Randesund stilte spørsmål til foreslått senterstruktur og etterlyste gode møteplasser for ungdom sentralt i bydelen. Det ble også stilt spørsmål om hvordan bydelsparken er tenkt utviklet i området, og hvorfor det er avsatt sentrumsformål på arealer som er dyrka mark.
Også her ble det påpekte at plandokumentene er svært omfattende.
2. februar var det møte i Rådhuskvartalet i Kvadraturen. Ordfører Jan Oddvar Skisland innledet for de cirka 15 fremmøtte. Han presiserte at dette er en viktig plan for hele kommunen. Kristiansand har stor vekst og planen legger et godt grunnlag for videre utvikling av kommunen med korte avstander til senterområder. Det legges opp til en bred høring av planen.
Som ved de andre bydelsmøtene, presenterte Knut Felberg, kommunalsjef for Klima- og arealutvikling, hovedgrepene i planforslaget. Han vektla i sitt innlegg blant annet sammenhengen mellom de ulike plannivåene, hovedgrepene i planforslaget, arealdelens oppbygging av senterhierarki, arealreserver til utbyggingsformål som finnes i gjeldende planer og eventuelt behov for å legge ut nye arealer.
Marit Eik presenterte detaljene i planforslaget som omhandler Kvadraturen og Lund med omegn. Rådgiver Kirsten Marie Sødal orienterte om nettsida og plandokumentene.
Etter presentasjonen ble det etterlyst orientering om planlagt utbygging i Sørlandsparken og Hamrevannsområdet. Det ble stilt spørsmål til om det i kommuneplanen er gjort grep som skal gjøre det mulig for barnefamilier å kjøpe bolig i Kvadraturen til en overkommelig pris. Det var også spørsmål om hvordan det skal legges til rette for møteplasser for ungdom, flere grøntområder og om det er planer om å redusere antall bilveier i Kvadraturen.