I løpet av dialogmøtet kom det fram mange innspill, både fra de som fikk ordet i møtet, og fra innbyggere som deltok på nett. Ved å klikke på knappen under kan du følge prosessen med å svare ut disse innspillene.
Når du kommer til tabellen: Klikk i ei rute, og så på den blå pila, for å se hele teksten.
Dialogmøtet på Hellemyr ble direktesendt på Facebook
Tore Neset talte til en lydhør forsamling på dialogmøtet. Foto: Svein Tybakken
Den andre saken var Breimyrkrysset – en gjenganger både hos politikere og administrasjon i kommunen, men som ligger under Statens vegvesen. Da vegvesenet fjernet lyskrysset i 2012 ble innbyggerne på Hellemyr fortalt at nytt kryss skulle åpnes innen fem år.
Tore Neset, som er leder for Hellemyr velforening, fortalte om stor frustrasjon fordi ingenting skjer. Konsekvensen er at trafikken fra vestre del av Hellemyr ledes forbi skolen og til rundkjøringen ved meieriet. Dette er en situasjon som går på bekostning av skolebarnas sikkerhet og behov for trygg skolevei.
Neset var ellers fornøyd med mye av samarbeidet med kommunen, spesielt det som gjelder for friområdene på Hellemyr. Bydelen er godt egnet for oppvekst, men velforeningens leder ser gjerne at det tilrettelegges for seniorboliger.
Helge Konradsen er sjokkert over kvalitetet på det nye kunstgresset på Hellemyr-banen og vil at kommunen legger nytt. Foto: Svein Tybakken
Helge Konradsen fra Vigør benyttet sin taletid til å fortelle om klubbens mangfoldige aktiviteter. Men det var et skår i gleden over nytt kunstgress på fotballbanen. Det viser seg at kunstgresset ikke har den kvaliteten man forventet. Både formannskap og kulturdirektør lyttet til beskrivelsen av en bane som forårsaket skader på brukerne, og derfor ikke var til å leve med, en konklusjon også ordføreren delte.
Elevrådsmedlemmene Mille Moe-Langfeldt (6B) og Sander Hultmann (6A) fortalte om en bydel med mange gode kvaliteter og kort vei til det meste av de tilbudene de benyttet. De kunne likevel tenke seg flere apparater i skolegården og bedre lys på uteområder. "Barka" ble spesielt nevnt som et sted som trenger vedlikehold.
FAU-leder Roar Osmundsen. Foto: Svein Tybakken
FAU-leder Roar Osmundsen støttet skoleelevenes innspill om flere lekeapparater i skolegården, og foreslo et program for utbedring av skolegårdene. Han fortalte også om hvordan korona-situasjonen hadde bidratt positivt. At elevene kommer puljevis ut i skolegården har bidratt til mindre bråk og mindre opprydding. FAU-lederen ønsker at man fortsetter med dette til etter koronaen.
Jorunn Lohne representerte Hellemyr misjonskirke. Foto: Svein Tybakken
Både Den norske kirke og Hellemyr misjonskirke har mange tilbud på Hellemyr. Jorunn Lohne, som representerte misjonskirken, uttrykte et sterkt ønske om å gjøre noe for hele lokalbefolkningen, ikke bare de som kom til menighetens samlinger.
– Det er en økende barnefattigdom og vi ønsker å hjelpe de barna som har det vanskelig, fortalte hun.
Fritidsklubbleder Simen Pedersen fortalte om hvordan man arbeider med relasjonsarbeid og hvordan fritidsklubben bruker barna til å skape egen fritid. Fast innslag er tirsdagsklubb med 50-70 barn fra mellomtrinnet. Årets store begivenhet er skumparty i slutten av august.
I den åpne runden ble det mye fokus på Breimyrkrysset og kunstgresset på fotballbanen.
Praten gikk livlig om både veikryss og kunstgress i pausen under formannskapets dialogmøte på Hellemyr onsdag 21. oktober. Foto: Svein Tybakken