#vårtagder ønsker å etablere flere arbeidsplasser, bedre levekårene for utsatte grupper og lykkes med omstillingen til et samfunn med lavere utslipp av skadelige klimagasser.
Fremover vil nye arenaer for toppledere, fagfolk, ansvarlige og andre ressurspersoner brukes for å nå felles mål. FNs bærekraftmål fungerer som en overbygning for den regionale samhandlingen. Fra 2019 til 2020 er arbeidsformen evaluert, og det er lagt til rette for å styrke samarbeidet. Gjennom en revidert og forbedret «regional samhandlingsstruktur» skal vi sammen styrke regional gjennomføringskraft og Agders posisjon nasjonalt.
Regionplan Agder 2030, kommuneplanene til de 25 kommunene på Agder og andre planer og nasjonale strategier gir retning for arbeidet for #vårtagder.
Kristiansand kommune har mange ansatte involvert i #vårtagder, og kommunen selv er deltaker, leder og eier av flere regionale prosjekter. Kristiansand kommune deltar også i forum for klima og miljø, forum for levekår, likestilling, inkludering og mangfold og forum for næringsutvikling og samarbeid om nye arbeidsplasser.
#vårtagder har flere prosjekter gående, under følger informasjon om noen prosjekter hvor Kristiansand kommune er involvert.
FKJ jobber for at helsepersonell sikres tilgang til oppdatert og relevant pasientinformasjon, at innbyggeren får innsikt i og kontroll med egen informasjon, kommunene får bedre mulighet til effektivitet, kvalitet og styring og for at samfunnet får bedre forutsetninger for forskning og utvikling gjennom tilgang til stordata.
Prosjektet ønsker å anskaffe og utvikle en sømløs løsning for velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging, som kan benyttes av både kommuner, sykehus og fastleger. Målet med innovasjonspartnerskapet er at Agder sammen med leverandør Tellu AS utvikler en integrert løsninger, som ivaretar pasientens behov, samt forenkler arbeidshverdagen for helsepersonell.
I 2019 ble det identifisert et behov for å koordinere ulike pågående prosjekter og initiativ i Agder mellom kommuner, sykehus og fastleger opp mot nasjonale prosesser og anbefalinger og også opp mot Helse- og sykehusplanen. Det var også nødvendig å igangsette nødvendige prosjekter og systematisere erfaringer innen feltet digital hjemmeoppfølging på vei mot en felles anskaffelse i Agder 2022.
I prosjektet «SkoleSec» har kommuner og fylkeskommuner gått sammen om å styrke arbeidet med personvern og informasjonssikkerhet knyttet til digitalt læringsmiljø. Målet er bedre ivaretakelse av personvern og informasjonssikkerhet.
Crane et er samarbeid mellom Norge, Sverige og Spania, hvor Agder representerer Norge. Crane vil skape nye løsninger for behandling og oppfølging av hjemmeboende pasienter i distriktene. Crane er et EU- Horizon 2024 prosjekt.
READ Agder er et samarbeid mellom kommunene i Agder med prosjektmidler fra Sørlandets Kompetansefond, Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør, Agder fylkeskommune og Statsforvalteren i Agder.
Formålet med READ Agder er å gi økt leseglede blant barn og unge, og støtte foreldres involvering i barnas lesing. Ledes av Kristin Eidet Robstad, direktør oppvekst i Kristiansand kommune.
Her finner du mer informasjon om #vårtagder