Denne siden er for deg som er:
Her vil du finne informasjon som er nyttig i praksis hos oss, og om spesifikke krav som må være oppfyllt for å kunne starte i praksis.
Oppskrift på hvordan du kan bytte språk og oversette denne nettsiden
(Vi tar ikke ansvar for korrekt oversettelse)
Helse og mestring er et av kommunalområdene i Kristiansand kommune:
Klikk på organisasjonskartet for å få det større
Helse og mestring er igjen oppdelt i 6 kommunalsjefområder. Gå inn på det enkelte området og finn din enhet/avdeling, for å lese mer:
Et omsorgssenter er et institusjonstilbud for brukere som ikke kan bo i eget hjem på grunn av alvorlige helseutfordringer. Dette ble tidligere kalt sykehjem. Et omsorgssenter kan også inneholde omsorgsboliger som har bemanning tilknyttet hele døgnet, men ikke i like stor grad som på et omsorgssenter.
Oversikt over våre omsorgssentre
Her finner du de ulike formene for opphold, kostnader og søknad
Kommunalområdet Livsmestring har ansvar for ulike tjenester innenfor rus, psykisk helse og habilitering. Det består av ulike bofellesskap, aktivitetssentre og ambulerende tjenester.
Kommunalsjefområdet består av mange ulike tjenester til hjemmeboende brukere i alle aldre med ulike former for behov for helse- og omsorgstjenester på kortere eller lengre sikt.
Kommunalsjefområdet består av forebyggende og helsefremmende tjenester for å fremme mestring og inkludering.
Mestringsenhet:
Integreringsenhet:
Samfunnsmedisinsk enhet:
Kommunalsjefområdet er ansvarlig for saksbehandling, tildeling og koordinering av helse- og omsorgstjenester, boliger og individuell plan i kommunen.
Forvaltning behandler søknader om:
NAV er en offentlig etat underlagt Arbeids- og sosialdepartementet som har ansvaret for organisering og finansiering av arbeidsmarkedstiltak, trygdeytelser og sosialhjelp.Hver enkelt kommune har egen avtale med NAV om hvilke tjenester det lokale NAV-kontoret skal tilby, noe som betyr at tjenesteinnholdet ved NAV-kontorene vil variere fra kommune til kommune.
NAV marked og veiledning
NAV arbeidsinkludering
Før du kan starte første praksisperiode i løpet av et skoleår, må du signere taushetserklæring, erklæring om MRSA og tuberkulose samt sikkerhetsregler for databruk (for de det gjelder). Helsefagarbeiderelever på Vg2 og Vg3, samt elever i VOV må også vedlegge en gyldig politiattest (Må innhentes før du fyller ut digitalt skjema. Se informasjon om hvordan du henter den inn/søker om den nedenfor).
Fremgangsmåte for å søke om politiattest elektronisk:
Dersom du ikke har elektronisk ID, så må du søke per post. Les mer her: www.politiet.no/tjenester/politiattest/politiattest-sok-pa-nett/. Attesten leveres da til praksisplass senest 1 uke før praksis.
For elever i videregående opplæring (unntatt helse- og oppvekst Vg1 og helseservicefag Vg2) har kommunen ansvaret for at politiattest innhentes og oppbevares. For studenter i høyere utdanning (høyskole/universitet) er utdanningsinstitusjon ansvarlig for innhenting og oppbevaring av politiattest. Politiattest skal ikke være eldre enn 3 måneder, men for elever i praksis gjelder politiattesten for hele skoleåret. For VOV-elever helsefag og Vg3 elever som er i praksis over en lengre periode, kan det bli krevd ny attest dersom det blir et lengre opphold i praksisperioden.
Før du begynner i praksis vil du få en velkomstmail. I den vil det stå følgende:
Vi ønsker at du skal være godt forberedt på hva som kan vente deg i praksis. Vi har derfor utarbeidet en digital opplæringspakke til deg. Den avsluttes med en Quiz (det er ikke en test). Bruk gjerne opplæringspakken som oppslagsverk under og etter praksis også.
I opplæringspakken vil du finne ulike filmer, fagstoff og e-læringskurs som forberedelse til praksis, og som gir faglig påfyll når du er i praksis. Ta deg god tid og bruk gjerne flere dager, samt at du kan se og åpne kursene så mange ganger du vil.
Forventninger til studenter og elever i praksis i Kristiansand kommune:
Sett av tid til refleksjon
ER DET NOE DU LURER PÅ; SÅ BARE SPØR !!!
Vi i helse og mestring i Kristiansand kommune ønsker å høre om dine erfaringer fra praksisperioden. Dine tilbakemeldinger er viktige for oss, da de bidrar til å forbedre mottakelsen og oppfølgingen av studenter og elever under deres praksis. Vi ville være takknemlige hvis du kunne ta deg tid til å fylle ut evalueringsskjemaet etter at praksisen er fullført. Din mening er verdifull og vil hjelpe oss i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre praksisopplevelsen.
Vi ønsker deg en god praksisperiode i kommunen vår. Lykke til!