Eirik er pedagogisk leder og jobber med å legge til rette for barnehagebarnas beste hverdag.
Hva går jobben din ut på?
– Min jobb går ut på å legge til rette for barnas beste hverdag. Jeg skal sørge for at barnehageloven og rammeplanen følges opp. Jeg har ansvar for det pedagogiske opplegget og skal veilede mine kolleger.
Hvordan er arbeidsmiljøet i kommunen?
– Her i barnehagen oppleves arbeidsmiljøet som veldig bra. Du møter positive voksne og barn, og du får en opplevelse av at du har en betydning for andre.
Hva inspirerer deg i jobben din?
– Det som inspirerer meg, er å jobbe med utvikling hos både barn og voksne. Her får jeg lov til å bruke mine kvaliteter til det.
Hvorfor vil du anbefale andre å søke jobb i kommunen?
– Jeg vil anbefale andre folk til å søke i kommunen fordi du har gode arbeidsvilkår og en tung faglig satsing her i kommunen. Og du møter mye hyggelige og kompetente folk.
Hva er det mest spennende med jobben din?
– Det mest spennende med jobben min det er å jobbe med barna og se hvordan de modnes og utvikles.
Som sykepleier hjelper Sofie pasientene med blant annet personlig hygiene, ernæring og medikamenter.
Hva går jobben din ut på?
– Den innebærer å hjelpe pasienter og opprettholde personlig hygiene, gi riktig ernæring og riktig medikamenter, generelt aktivisere og holde de med selskap i hverdagen.
Hva er det mest spennende med jobben din?
– Jeg synes sykepleierfaglige oppgaver er det mest spennende. Alt som omhandler medisiner, sårstell og se hvordan ting funker i praksis, og ikke bare lese om det.
Hvorfor vil du anbefale andre å søke jobb i kommunen?
– Jeg vil anbefale andre å søke jobb i kommunen fordi det er et trygt sted å jobbe. Det er fine folk og godt arbeidsmiljø. Jeg tror de fleste kommer til å trives med det.
Hva er det som inspirerer deg i jobben din?
– De små øyeblikkene i hverdagen er det som inspirerer meg mest. Jeg får se pasienter som kanskje klarer noe de ikke har klart før. Eller at du ser en virkning av medisiner, at de kan gå lengre enn de kan før, eller at de har mer energi en dag. Det er inspirerende når pårørende kommer og er takknemlig for hjelpen pasientene får.
Som assisterende rektor og avdelingsleder sørger Håkon for å legge til rette for de ansatte, så de kan fokusere på å legge til rette for skolebarnas beste hverdag.
Hva går jobben din ut på?
– Jobben min går ut på å legge til rette for alle de ansatte som jobber her, og sørge for at de ansatte legger til rette for barnets beste hverdag. Jeg har også oppgaver som går ut på å lage vaktplan, legge timeplaner for det kommende skoleåret, og sørge for at vi er et profesjonelt lærende felleskap og følger de retningslinjene vi har fått.
Hvordan er arbeidsmiljøet i kommunen?
– Arbeidsmiljøet her på skolen er veldig bra, det er ikke noe å si på det. Du får lov til å være deg selv, du møter smil i døren hver dag du kommer inn. Folk er positive, elevene er positive, det er rett og slett en trygg plass å komme på jobb.
Hva inspirerer deg i jobben din?
– Det som inspirerer meg i jobben min, det er at jeg får bruke mine egne kvaliteter, både inn mot ansatte, men også mot elever. Jeg får lov til å bruke mange av de kvalitetene jeg føler meg trygg på. Samtidig har jeg også mulighet til å utvikle meg selv med å prøve ut nye ting både i klasserom og utenfor klasserom.
Hvorfor vil du anbefale andre å søke jobb i kommunen?
– Jeg vil anbefale andre å søke jobb i kommunen, fordi at det er trygt og du har gode arbeidsvilkår og så får du lov til å bruke seg selv, du får lov til å spørre om hjelp hvis du trenger det. Du får lov til å få både faglig og sosialt påfyll av hva enn du måtte ønske.
Hva er det mest spennende med jobben din?
– Akkurat det mest spennende med jobben min for øyeblikket, synes jeg at jeg har fått mye ansvar, både for elever, men også for ansatte. Sørge for at vi sammen drar i samme retning, både med tanke på å utvikle oss som skole, men også sørge for at vi gjør det beste for elevene.
Camilla Jenshus Hansen er 26 år, har en mastergrad i avansert klinisk sykepleie og jobber som fagkoordinator i hjemmetjenesten i Kristiansand kommune. Hun flyttet til Kristiansand ett år før hun startet på utdanningen. Erfaringene hun fikk som assistent i hjemmetjenesten endret alt.
Hvorfor ble du sykepleier?
– Jeg flyttet til Kristiansand ett år før jeg startet på universitetet, og fikk meg jobb som assistent i Hjemmetjenesten i Kristiansand kommune. Jeg opplevde dette som et spennende og variert yrke som også ga meg en mer givende hverdag. Muligheten til å jobbe såpass tett opp mot andre mennesker i alle livsfaser, fra nyfødte til den eldste generasjonen, hadde virkelig en stor betydning.
Hvor tok du utdanningen din?
– Jeg tok først en bachelor i sykepleie ved Universitetet i Kristiansand. Etter bachelor, som jeg fullførte i 2016, har jeg arbeidet i hjemmetjenesten. Jeg har i tillegg gjennomført et kurs på 10 studiepoeng i veiledningspedagogikk. Det gjør at jeg nå stiller med en større kompetanse i møte med studenter i praksis. Nå har jeg begynt fullført en master i avansert klinisk sykepleie med spesialisering i allmennsykepleie ved Lovisenberg Diakonale Høgskole i Oslo.
Har du hatt noen spesielle erfaringer fra studiene eller fra praksis?
– Ja, helt klart. Som jeg nevnte har jeg erfaring fra hjemmesykepleien i Kristiansand kommune allerede før jeg startet sykepleieutdanningen og jeg jobbet der ved siden av studiene. Dette gjorde meg nok mer forberedt til både undervisningen og praksisutplasseringene. Jeg er også svært takknemlig for veilederne som støttet meg gjennom de mangfoldige praksiserfaringene og gjorde praksisen både interessant og givende. De beste opplevelsene har jeg nok hentet fra hjemmesykepleien. De erfaringene jeg hentet før, under og etter utdanningen har formet meg og sykepleier.
Kan du fortelle litt mer om karrieren din?
– Jeg startet som sagt karrieren i Kristiansand kommunes hjemmetjeneste allerede før jeg startet på studiene og dette er hvor jeg har utviklet meg faglig og som person både før, under og etter studiene. Det har vært noen endringer i den profesjonelle hverdagen selvsagt. Jeg startet som assistent innen hjemmehjelp hvor jeg bisto brukere med blant annet rengjøring og assistanse til gjennomføring av daglige gjøremål. Etter hvert som jeg fikk mer erfaring og kompetansen økte, fikk jeg andre arbeidsoppgaver og større ansvar, og etter en stund beveget jeg meg videre til hjemmepleie.
– Arbeidsoppgavene som jeg har i dag er selvsagt noe annerledes enn de jeg startet med. Hverdagen min kan sies å være preget av variasjon og hver dag er unik og byr på nye oppgaver og utfordringer. Mye av arbeidet går til oppfølgiing av brukere hjemme hvor jeg arbeider med stell, medisinoppfølging, og kontakt med andre involverte parter som fastlege, sykehus og ergoterapeuter. Brukerne varierer i både alder og behov, fra nyfødte til eldre.
– Til tross for stor grad av variasjon i arbeidsoppgavene er selve jobben sterkt preget av prosedyrer. Mange av behandlingene vi utfører hjemme hos brukere kan ofte anses å være svært avanserte. Dette stiller krav til sykepleierens evne til å observere og kartlegge selv de enkleste oppgavene og man tar aldri av seg sykepleierbrillene. Ved siden av arbeidet jeg gjør for brukerne så går også en del av jobben til veiledning av studenter i praksis, noe jeg synes er både gøy og givende.
Hva setter du pris på med jobben din?
– Det er så mye. Jeg setter veldig stor pris på intimiteten til brukerne, og muligheten til å møte mennesker i alle typer livssituasjoner. Vi er heldige som får komme inn i hjemmet til menneskene vi jobber med, noe som jeg synes er veldig hyggelig. Det gjør en ydmyk å kunne utføre tjenestene på deres premisser, deres vilkår. Jeg setter også stor pris på medarbeiderne jeg deler hverdagen med, og vår felles ambisjon om å sammen gjøre en god innsats for å forbedre livene til andre.
Hvorfor vil du anbefale andre å jobbe som sykepleier?
– Det er en utrolig fin jobb, spesielt i hjemmesykepleien her i Kristiansand kommune. Man lærer mye om seg selv som menneske gjennom relasjonene vi har til andre, og da blir det veldig gøy å kunne jobbe såpass tett med menneskene vi møter. Jobben kan ofte være utfordrende og krevende, men man får så mye igjen for det også. Selv føler jeg å ha blitt mer kreativ mye på grunn av at vi ikke har de samme ressursene som man vil finne på et sykehus. Vi må løse utfordringer med det vi har til rådighet. Nettopp dette aspektet av hjemmesykepleien er noe jeg har hatt veldig stor nytte av, siden det er i møte med slike utfordringer at kompetansen vokser mest. Det skader heller ikke at Kristiansand kommune har et særdeles positivt syn på fag og kompetanse, noe som sikrer at både jeg og mine kolleger får kunnskapen som trengs for å gjøre jobben med riktig grad av kvalitet og sikkerhet. Som sykepleier i hjemmesykepleien så får man mulighet til å bli en del av noens hverdag, og gjøre en forskjell. Man følger brukere over lang tid, og noen ganger også gjennom ulike faser av livet. Det er en unik måte å jobbe på, og jeg liker det.
(Kilde: KS)