Når du ringer oss direkte på telefon 947 90 627 kommer du til vårt lavterskel tilbud. En del av jobben vår er å sortere og avklare situasjonen her og nå, og sammen med deg tenke ut en plan videre.
En del av planen kan være å koble på andre tjenester og tilbud enten internt i vår tjeneste eller via våre samarbeidspartnere.
Mange av tjenestene eller tilbudene våre trenger du ikke søke for å benytte eller delta på. Men i noen tilfeller må du søke. I så fall får du beskjed om det.
Slik søker du:
Enhet for forvaltning og koordinering kartlegger behovet og behandler søknad om oppfølgingstjeneste. Forvaltning og koordinering holder til Gyldengården (NAV-bygget) i Gyldenløves gate 23.
Du kan også kontakte innbyggertorgene enten i Kvadraturen, på Tangvall eller Nodeland for å få hjelp til å søke. Hvis en annen søker om tjenester på vegne av deg må vedkommende ha fullmakt.
Forebyggende avdeling i Oppvekst og Ungdomstjenesten i Helse og mestring samarbeider om mange felles mål og har et særlig fokus på forebyggende arbeid med barn, unge og unge voksne opp til 25 år.
Gatepuls er et felles prosjekt som jobber oppsøkende og relasjonelt ute der ungdom ferdes. Vi jobber alltid i team. Ved å være ute der ungdom ferdes ønsker vi å nå enda flere ungdom når de trenger det, jobbe relasjonelt og kunne jobbe direkte forebyggende.
Målet er å vie oppmerksomhet, bygge tillit, relasjon og sørge for tidlig innsats med ungdom. Vi kobler på andre instanser der det er nødvendig.
Hver tirsdag, onsdag og torsdag treffer du oss ute i bybildet fra kl. 14:00 – 20:00.
Prosjektet finansieres av tildelte midler fra bystyret i tidsperioden 2020 -2024. Midlene brukes til å lønne ungdom i en deltidsjobb/ helgejobb/ sommerjobb i en avgrenset periode.
Vi ønsker å bidra til at ungdom får verdifull arbeidserfaring og at muligheter for jobb videre blir styrket.
Målgruppe:
Kontaktperson: Heidi M. Handeland tel 480 90 365
Er du i kontakt med Ungdomstjenesten og ønsker å finne en deltids -eller fulltidsjobb, eller riktig utdanning, kan du få hjelp av en jobbspesialist til det.
Jobbspesialisten finner gode løsninger for deg, avhengig av hva du ønsker, motivasjonen din og ferdighetene dine. En jobbspesialist er en del av «teamet ditt» sammen med en kontaktperson/ oppfølger i Ungdomstjenesten og NAV.
Kontaktperson: Din kontaktperson / oppfølger i Ungdomstjenesten vil sette deg i kontakt med en jobbspesialist.
Tjenesten er opptatt av ungdomsmedvirkning og tilbakemeldingskultur. Medvirkning er en forutsetning for å kunne tilby gode tjenester og UNG-rådet er vårt formelle organ for brukermedvirkning. Rådet består av ungdom som har kontakt med oss, og ledes av våre erfaringskonsulenter.
Målet med UNG-rådet er å gi veiledning, ris og ros til Ungdomstjenesten og andre tilbud for unge i Kristiansand slik at tilbudene kan bli enda bedre.
Veien videre er et prosjekt i regi av Blå Kors og Kristiansand kommune v/ Ungdomstjenesten. Målet er at du ved å prøve deg ut i en arbeidspraksis skal oppleve mestring i trygge omgivelser og få tett oppfølging underveis.
Prosjektleder og veileder lager en plan sammen med deg basert på dine ønsker og interesser. Vi kan også hjelpe deg å kontakte rådgiver dersom du ønsker videre utdanning.
Mulige arbeidsområder er: Kantinedrift, markedsarbeid og innholdsproduksjon, vaktmestertjenester, lyd og lystekniker, butikkerfaring, ekspedisjon, lager og logistikk, snekkerarbeid mm.
Ledige plasser og kontinuerlig inntak.
Kontaktpersoner: Heidi M. Handeland tel 480 90 365 og Gro Anita Kåsa Poulsen v/Blå Kors tel 482 08 825
Vi har ulike gruppe- og kurstilbud, både i egen regi og med våre samarbeidspartnere. Vi er en dynamisk tjeneste som ønsker å gi målrettede tilbud til ungdommene vi møter.
Påmeldingen skjer via din kontaktperson i Ungdomstjenesten, og du settes på venteliste til neste oppstart. Noen grupper forutsetter kartleggingssamtale før inntak for å sikre riktig sammensetning av deltakere i gruppa.
Alle kurs og grupper er på dagtid med mindre annet er spesifisert. Gruppene har ulik varighet. Kontakt Ungdomstjenesten for mer informasjon. Se kontaktinformasjon nederst på siden.
Under planlegging.
Kontaktperson: Fernanda Arredondo telefon 90 23 43 80
Undervisning og eksponering i trygg setting med andre ungdom
Kontaktperson: Ørjan Storebø tel 46 82 92 08
Gjennom teori, lek og rollespill bevisstgjør vi ungdom på følelser som oppstår når kulturelle verdier og praksiser møtes i en hverdag hjemme og ute. En trygg identitet er grunnlaget for å kunne jobbe med egne og andres fordommer, møte rasisme og ta bevisste valg for egen fremtid. Kursene gir krysskulturell kunnskap, verktøy og rom for refleksjon rundt egen identitet og tilhørigheti møte med andre med samme type oppvekst.
Kontaktpersoner:
Mette Stabrun tel 90 62 94 14
Mamona Mumtaz Trondsen: 94132568
Det er en prosessrettet gruppe som veksler mellom aktivitetsdager, undervisning og prosessjobbing. Jentene rekrutteres inn fra Energiverket, Ungdomstjenesten, helsesøstre og andre samarbeidspartnere. Jentegruppe har oppstart to ganger i året, vår og høst.
Kontaktperson: Mette Stabrun tel 906 29 414, Ann Iren Pedersen tel 94 15 25 48
MBT står for mentaliseringsbasert terapi og går på å øve seg på å forstå egne og andres tanker og følelser, lære seg å regulere egne følelser, og forstå seg selv og egne reaksjoner bedre.
Med andre ord “ se seg selv utenfra, og andre innenfra”.
Dette er en samtalegruppe som går over 20 ganger- 1,5 time hver uke.
Det er lagt opp til aktiv deltakelse, og det er viktig med oppmøte hver gang. Gruppa forutsetter en kartlegging i forkant for å sikre riktig sammensetning av gruppas medlemmer.
Kontaktpersoner:
Reidun Jørandli tel 98 28 79 22
Mette Emilie Tollefsen Jensen tel 90 21 55 79
Ørjan Storebø tel 46 82 92 08
Kontakttelefon Ungdomstjenesten:
947 90 627
Telefonen er betjent 09.00-15.00 fra mandag til fredag, torsdager frem til klokka 19:00.
Besøksadresse:
Tollbodgata 22, 3.etasje
Vi har ikke drop-in.
Koordinator: Siren Haugland telefon 903 60 483
Avdelingsleder: Aida Krpo telefon 46 42 34 14
Følg oss på Facebook og Instagram