Kontakt Barnevernstjenesten når du er bekymret for et barn eller en ungdom som har det vanskelig. Barnevernstjenesten er helt avhengig av at alle privatpersoner som er i kontakt med barn og ungdom tar ansvar og melder fra i slike situasjoner. Din bekymringsmelding kan være svært viktig for barnet det gjelder. Å komme tidlig i gang med hjelp er viktig, og kan forhindre at vanskelighetene blir for store.
Det er vanlig å frykte at man overreagerer eller overtolker bekymringsverdige signaler. Mange lurer på om det de ser kanskje ikke er alvorlig nok, eller om en melding kan skape unødige problemer.
Som privatperson er du ikke nødt til å oppgi navn når du kontakter Barnevernstjenesten. Du kan drøfte saker anonymt. Barnevernstjenesten vil likevel helst at du sier hvem du er, fordi det gir saken troverdighet.
Det er Barnevernstjenestens oppgave å vurdere bekymringer, og om hjelp er nødvendig. Din oppgave er å sørge for at Barnevernstjenesten får vite om barnet som har det vanskelig. For å sende bekymringsmelding eller lese mer om dette, klikk på lenken under.
Når du bruker Nasjonal portal for bekymringsmelding, får barnevernet vite navnet ditt. Barnevernet vil i de fleste tilfeller opplyse familien om hvem som har meldt bekymring, også selv om du helst ville vært anonym. Dette er fordi barnevernet ofte ikke har mulighet til å holde denne opplysningen skjult for familien. Det er også enklere for barnevernet å gjøre en god jobb når de kan snakke med familien om hvem som er bekymret, og hvorfor. Hvis du ønsker å vite mer om hva det innebærer for deg at du ikke er anonym, kan du ringe barnevernet i kommunen.
Hvis du likevel ønsker å være anonym, kan du ikke benytte Nasjonal portal for bekymringsmelding. Da kan du laste ned et skjema og sende bekymringsmeldingen i posten uten å oppgi hvem du er. Du kan også ringe til barnevernet i den kommunen barnet bor i, og la være å si navnet ditt.
Send bekymringsmelding til Barnevernstjenesten for privatpersoner
Skoler, barnehager og andre offentlige instanser har meldeplikt. Dette er en plikt til å kontakte barneverntjenesten dersom de vurderer at det er alvorlig grunn til bekymring. Meldeplikten inntrer når det er grunn til å tro at et barn blir mishandlet eller utsatt for andre former for alvorlig omsorgssvikt, eller når et barn har vist vedvarende alvorlige atferdsvansker. For å sende bekymringsmelding eller lese mer om dette, klikk på lenken under:
Send bekymringsmelding til Barnevernstjenesten for offentlig ansatte
Du kan drøfte bekymringen med en barnevernkurator, og sammen kan dere finne ut hvem som best kan hjelpe deg videre i kommunen.
Man kan bli enige om å opprette bekymringsmelding. Barnevernstjenesten har frist på en uke til å avklare meldingen. I løpet av denne uken kan de kun kontakte deg, barnet og dets foresatte.
Barnevernstjenesten må bestemme om saken skal undersøkes eller om meldingen skal henlegges i løpet ei uke.
Dersom bekymringsmeldingen tas inn i Barnevernstjenesten til undersøkelse, skal undersøkelsen vanligvis ikke vare lenger enn tre måneder.
I løpet av undersøkelsen snakker ansatte i Barnevernstjenesten med både foreldre og barnet. De kommer vanligvis også på hjemmebesøk for å få et nærmere inntrykk av familiesituasjonen.
Når undersøkelsen er ferdig, avgjør Barnevernstjenesten hva som skal gjøres videre for å hjelpe familien. I noen tilfeller avsluttes saken etter undersøkelsen.
Familieråd er et mulig tiltak i barnevernssaker og brukes også forebyggende.
Våre avdelinger er lokalisert på alle Familiens hus. Felles telefonnummer til Familiens hus og barnevernsvakten: 38 07 54 00.
Mandag-torsdag: 08.00-23.00
Fredag: 08.00-24.00
Lørdag: 17.00-01.00
Søndag: 17.00-23.00
Etter stengetid besvares vår telefon 38 07 54 00 av Alarmtelefonen (ekstern lenke) for barn og unge, som er døgnåpen.
Avd. Vest, Songdalsveien 53, Nodeland
Avd. Vågsbygd, Vågsbygd ringvei 100
Avd. Sentrum/Lund, Aquarama, Tangen 8, AQ inng. B
Avd. Lillesand/Birkenes/Øst, Strømmeveien 85
Avd. Ungdom, Avd. for spesialiserte tiltak, Avd. for barn under omsorg, Avd. mottak og barnevernvakt (dagtid), Gyldenløves gate 23
Avd. Mottak og barnevernsvakt, kveld Tinghuset, Tollbodgata 45
Avd. Fagutvikling og administrasjon, Aquarama, Tangen 8, inngang D.
Send sikker digital post til Barnevernstjenesten (lenke til elektronisk skjema)
Send e-post (lenke til e-post) NB. Ikke send personsensitiv informasjon på e-post.
Barnevernstjenesten
Postboks 4
4685 Nodeland
Barnevernsleder: Monica Brunner, telefon 95 19 67 24.