Restriksjonen gjelder kun for vanning med vannspreder.
Det er altså ikke restriksjoner når det gjelder vanning med vannkanne, dryppslange/svetteslange eller en hageslange du holder i hånden mens du vanner.
Dette gjelder for vanning med vannspreder:
På eiendommer som ikke har husnummer gjelder bruksnummeret.
Reglene gjelder for hele kommunen.
Ved langvarig tørke og/eller stort vannforbruk kan det bli innført strengere regler. Dette blir i tilfelle annonsert i avis og på kommunens nettside.
Husk at det er på kvelden at det er effektivt å vanne. Midt på dagen, i solskinn har vanning liten eller ingen effekt.
- Det aller viktigste er å gjennomvanne og ikke klattevanne. Vann gjerne 30-40 millimeter av gangen, sier rådgiver Helmer Espeland i parkvesenet. Da får man det vi kaller ei rotbløyte. Når vi får mer sommertemperatur og plantene får mer bladverk, er det en god tommelfingerregel å vanne skikkelige ei gang i uka.
Dersom du vil ha en fin plen, anbefales en rotbløyte. Da får du et godt rotsystem, mens både for mye vann og litt vanning av og til gir dårlig rotsystem.
Planter i krukker og blomsterkasser krever atskillig mer vanning enn plener og blomsterbed. Disse står ofte på varme plasser og vannet fordamper fort. Sørg for jevnlig vanning, men krukkene må ha god drenering, så ikke vannet blir stående i rotsystemet. Det er det få planter som tåler. Ellers er det veldig greit med selvvanningskrukker.
Ingeniørvesenet, Vann- og avløpsenheten
Rådhusgata 26 (Kemnerbygget)
4611 Kristiansand
Telefon: 38 07 50 00