Bli kjent med oss

Her kan du bli bedre kjent med kommunens opplæringskontor, potensielle veiledere og kollegaer.

Fagopplæringa. Bak fra venstre: Andreas Kommandaltvold, Åse Førland Velle og Nelly Grapendaal. Foran fra venstre: Hoshiar Nakkestad, Kristin Geelmuyden og Sissel Norseth. Foto: Kristiansand kommune

Fagopplæringa. Bak fra venstre: Andreas Kommandantvold, Åse Førland Velle og Nelly Grapendaal. Foran fra venstre: Hoshiar Nakkestad, Kristin Geelmuyden og Sissel Norseth. Foto: Kristiansand kommune

Hvem er fagopplæringa?

Kristiansand kommune er en av Agders største lærebedrifter, der lærlingeordningen er organisert med eget opplæringskontor, kalt Fagopplæring. I dag har vi ca. 180 lærlinger, og er på god vei mot vårt måltall som er 200 lærlinger i 2025.

  • Åse Førland Velle er avdelingsleder for HR, rekruttering og kompetanseutvikling.
  • Nelly Grapendaal har ansvar for fagbrev på jobb, og er faglig leder for lærlingene i helsefagarbeiderfaget. 
  • Hoshiar Nakkestad jobber med barne- og ungdomsarbeiderfaget og har ansvar for tekniske fag/småfag.
  • Kristin Geelmuyden jobber med barne- og ungdomsarbeiderfaget, pluss hestefaget. 
  • Sissel Norseth jobber som fagkoordinator, og har ansvar for helsefag. 
  • Snorre Sturla Lyngstad jobber med barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Møt dine veiledere og kollegaer

Tilbakemelding fra avdelingsleder i Parkvesenet

Avdelingsleder i Parkvesenet, Arnvid Sejnæs, forteller at det beste med gartneryrket er å kunne jobbe med levende ting, jobbe mye utendørs og treffe på hyggelige folk som setter pris på jobben en gjør.

— En lærling innenfor gartneryrket har store muligheter både i offentlig og privat sektor. Gartnernæringa skriker etter kompetanse, så det å bli en dyktig gartner gir deg gode fremtidsutsikter, forteller Sejnæs.

Tilbakemeldinger fra veiledere

Jeanette Topland, som er veileder og fagarbeider i Parkvesenet, forteller at lærlingene på gartneriet blir godt tatt imot:

— Lærlingene kan forvente at vi kommer med god fagkunnskap. Vi har mye ressurser her i Parkvesenet, og mange flinke gartnere. Vi har et inkluderende arbeidsmiljø, og det skal være trygt og godt å være her, sier hun.

Øyvind Ramse, som er veileder og fagarbeider i Ingeniørvesenet forteller at det er et generasjonsskifte i yrket, og at de har lyst til å få inn unge kollegaer. Videre forteller han at det er et stort behov for anleggsrørleggere.

— Lærlingene kan forvente et godt arbeidsmiljø og trygge arbeidsplasser. Vi tilbyr varierende arbeidsoppgaver, og et godt samhold der det er rom for å gjøre feil, sier han. 

Christoffer Steinsland Hvolbæk, som er veileder og IT-rådgiver i Kristiansand kommune, forteller at IT yrket har kommet for å bli.

—Vi driver med IT i så mange forskjellige sammenhenger og settinger nå. Vi må ha inn lærlinger, og vi kommer definitivt til å ha behov for de i fremtiden, sier han. 

Videre forteller han at en av mange fordeler med å få inn lærlinger er at arbeidsplassen får inn nytenkende folk. Han syntes det er meningsfullt å hjelpe lærlingene i arbeidet, og være med på å trigge dem til å finne hvilken retning de ønsker å gå videre. 

— Lærlingene kan forvente et trygt arbeidsmiljø. Det er mye dyktig kunnskap som ligger innenfor veggene her.