Midlertidig stenging av Bystranda under Palmesus

Fra 29. juni til 9. juli blir Bystranda og noen nærliggende områder stengt. Dette er fordi de avsperrede områdene er å anse som en byggeplass, og er derfor ikke trygge for allmenn ferdsel.

— Palmesus er et viktig arrangement for Kristiansand, og nå har politikerne nettopp bestemt at arrangementet skal fortsette på Bystranda i minst fem år til. Det å gjøre området rundt Bystranda klart for en slik stor festival er et omfattende arbeid, og av sikkerhetsmessige grunner er det nå bestemt at vi stenger av området i hele riggeperioden. Vi oppfordrer alle til å følge skilting og merking, og ikke minst respektere de tiltakene som nå er satt i verk slik at det hele foregår trygt og sikkert for oss alle, sier Tore Løvland, arrangementsansvarlig i Kristiansand kommune.

— Vi vet at tiltakene som nå settes i verk skaper utfordringer – både for næringslivet, turister og våre egne innbyggere. Vi håper på tålmodighet og forståelse for at dette gjøres for å ivareta sikkerheten til alle som ferdes i området rundt Bystranda i denne perioden, avslutter han.

4. juli arrangeres Palmesus Junior, og Palmesus går av stabelen 5. og 6. juli. I perioden fra og med lørdag 29. juni til og med onsdag 3. juli vil det være oppriggsaktivitet på Bystranda og enkelte tilstøtende områder. Fra 7. juli til 9. juli vil det være nedriggsaktivitet i samme området. I perioden fra lørdag 29. juni til og med tirsdag 9. juli kan det forekomme støy i forbindelse med rigging av scener, boder, møbler, lyd- og lysutstyr samt lydprøver. Arbeid som medfører støy, vil være avsluttet senest klokken 23.00.

Ytre grenser for riggeområde

Den røde streken markerer byggeplassen og viser hvor den ytre grensen er. Kun personer som jobber med å produsere Palmesus har adgang innenfor denne sonen. De ulike bildene under skisserer hvilke områder som vil bli stengt av til hvilke tidspunkt. Området ved Tangen Ytterst er det siste som det vil bli startet arbeid med. Her vil inngjerding avventes med til mandag 1. juni. Se detaljert plan under.

Det vil være lagt opp til gangvei bak scenen så de med båtplass kommer ut til båtene sine. Se bilde under: 

Gangvei båthavn.png

Lørdag 29. juni

Tilleggsinformasjon: Det røde og gule avmerkede området nederst på kartet vil bli dekket til først fra søndag (30.06) sen ettermiddag / kveld. Dette for å forhindre at det skal komme misfarging på granitt.

Tilleggsinformasjon: Det røde og gule avmerkede området nederst på kartet vil bli dekket til først fra søndag 30. juni sen ettermiddag / kveld. Dette for å forhindre at det skal komme misfarging på granitt.

Mandag 1. juli

Tirsdag 2. juli til tirsdag 9. juli

Trafikktiltak

  • Søndag 30. juni kl. 00.00 til og med mandag 8. juni kl. 00.00

Parkering forbudt Kronprinsens gate, halve gaten fra Østre Strandgt. mot Kongens gate.

  • Onsdag 3. juli kl. 08.00 til søndag 7. juli kl. 02.00

Oppheving av parkeringssone Elvegata mellom Østre Strandgate og sving / start Tangen.

  • Torsdag 4. juli kl. 08.00 til søndag 7. juli kl. 02.00

Tangen fra sving / Elvegata, forbi Tangen VGS fysisk sperret for biler og gående.

Omkjøring forbi Tangen VGS, med trafikklysregulering. Trafikkdirigenter dirigerer trafikk vekselvis til/fra Tangen i arrangementets åpningstid. Trafikklysregulert utenfor åpningstid. Åpent for gående utenfor arrangementets åpningstider.

Parkering forbudt i Blokkhusgt., Verven (innerst), Tangen/Batterigt (innerst).

Årsak: Arrangementets rømningsveier og innsatsveier for nødetatene.

  • Torsdag 4. juli kl. 11.00 til søndag 7. juli kl. 02.00

Parkering forbudt i Østre Strandgate fra krysset Elvegata til krysset Kronprinsens gt.

Enveiskjørt i Kronprinsens gate fra krysset Østre Strandgt. til krysset Kongens gt.

Drosjeholdeplass i Kongens gate, sørsiden fra krysset Kronprinsens gt. til krysset Elvegata.

Parkering forbudt i Kongens gate, nordsiden fra krysset Elvegata til krysset Kronprinsens gt.

  • Torsdag 4. juli 11.00 – 01.00
  • Fredag 5. juli 11.00 – 02.00
  • Lørdag 6. juli 11.00 – 02.00

Østre Strandgate fysisk sperret for biler fra krysset Kronprinsens gate til og med Rema 1000 / Snadderkiosken.

Elvegata, nord for Østre Strandgt fysisk sperret for biler ved krysset Kongens gate. Trafikkdirigenter til stede.

Kart over trafikkreguleringene under Palmesus.

Kart over trafikkreguleringene under Palmesus.