Basiskompetanse

KORT FORTALT

Basiskompetanse er en modulbasert opplæring for kompetansehevning av ansatte innen helsesektoren. Basismodulene gir ansatte grunnleggdene kompetanse i de ulike fagområdene, med mulighet for videre spesialisering.

Basismoduler 

Dekker viktige fagområder og gir grunnleggende kompetanse for å kunne forstå og håndtere komplekse sykdomsbilder. Områder inkluderer blant annet pleie, omsorg, kommunikasjon, etikk og sikkerhet. En basismodul varer omtrent to timer.

Bilde av basiskompetanse - et modulbasert opplæringstilbud

Basismodulene

Påbyggingsmoduler 

Disse kursene gir mulighet for videre fordypning og spesialisering innenfor spesifikke fagområder. Eksempler på temaer kan være demensomsorg, ernæringskartlegging, eller inhalasjonsmedisiner. Varighet omtrent en time.  

Lunsjundervisning 

Korte, effektive læringsøkter med innhold plukket fra basismodulen. De er gjerne lagt opp som case, med refleksjon og diskusjon. Varighet 25 minutter. 

Digitalisering av basiskompetanse 

Vi arbeider med å digitalisere modulene. Tilgjengelige digitalt er: Smittevern, Empatisk kommunikasjon, Diabetes, Grunnleggende ernæringsarbeid og Grunnlagstenkning - "Hva er viktig for deg".

De ligger tilgjengelig på KS læring 

Bestill moduler

Ønsker du undervisning i basiskompetanse til din arbeidsplass, ta direkte kontakt med den som holder undervisningen. Dersom arbeidstedet ikke har egnede lokaler og/eller utstyr til gjennomføring av undervisningen kan dere ta kontakt med kursansvarlig.

Kontaktperson 

Birgitte Vabo Nesland